תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

07/02/2010 | 09:00 | מאת: דורוש

שלום יש לציין שאני שבוע 32.. לפני ההריון המישלק שלי היה 46 והגובה שלי הוא 1.58 ואני בת 21... עליתי עד כה 5 קילו העם זה נורמלי?.. בבדיקת דם גילו שיש לי אנמיה מוגלובין 10.1 יש לציין שלפני ההריון המוגלובין שלי היה גבולי אני לא אוכלת שטויות אוהבת לאכול המון ירוקים ודברים די בריאים כמו ברוקולי בורגול וכו.. אני לא מבינה אבל עם אני אוכלת בריא למה התחילה לי אנמיה

07/02/2010 | 20:46 | מאת: מירב רבר

הי דורוש לפי נתוני הגובה והמשקל שמסרת יצא שאת בתת משקל, כלומר שהמשקל שלך נמוך מידי לגובהך. לפי ההמלצות את אמורה לפצות על כך ולעלות בתקופת הריונך סה"כ 12.5-18 ק"ג ! עד עכשיו עלית 5 ולכן יתכן שאת אוכלת פחות ממה שהגוף שלך צריך. אני ממליצה לפנות לדיאטנית ליעוץ. לגבי האנמיה בהריון - אנמיה היא מצב שכיח בהריון, היא נגרמת בעיקר בשל חסר ברזל והמוגלובין נמוך. תפקיד ההמוגלובין הוא להעביר חמצן לרקמות האם והעובר לכן חשוב לטפל באנמיה. בהריון יש עליה בנפח הדם שמכפילה את דרישות הגוף לברזל, לכן חשוב מאוד שכל אשה בהריון תקבל תוסף ברזל ( בנוסף לחומצה הפולית), אז קדימה לקחת ברזל !! לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון