אשמח בבקשה לקבל תשובה בנוגע לחלוקת משקל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

02/02/2010 | 09:22 | מאת: אופיר

אני בתחילת חודש שישי,גובהי מטר 75,הריון תקין לגמרי,מודעות גבוהה לבריאות ותזונה מאוזנת גם בטרם הריוני,עד כה נוספו לי 4 קילו,אשמח לדעת מה תרומת המערכת העוברית כולל נפח דם אמהי ל4 קילו הללו?אגב התחלתי את הריוני במשקל 67,עד כה לא ראו בכלל שאני בהריון אם לא ספרתי זאת כעת הבטן מעט ניכרת בסך הכול ניכר שרק הבטן "העלתה"במשקלה.את חלוקת המשקל הסופית בין האם לעובר אני יודעת מעניין אותי לדעת עד חודש שישי מה תרומת המערכת העוברית למשקל שפרטתי.יום טוב

03/02/2010 | 14:11 | מאת: מירב רבר

הי אופיר בשעה טובה, שאלות קשות יש לך. ממה שאני יודעת בספרות. חישבתי עבורך BMI יצא 21.8 כלומר שאת מן הסתם רזה ובמשקל תקין. עבורך לפי הספרות כדאי לעלות 11.5-16 ק"ג כל ההריון. טרימסטר ראשון - 1.6 ק"ג. מטרימסטר שני ועד הסוף - כ 400 גרם לשבוע. באופן כללי, חצי מהמשקל שעולים שייך למערכת העוברית : העובר, השיליה ונוזל מי השפיר. השאר שייך לאם - למערכת הרביה, נוזלים, דם ומאגרי האם - שומן גוף שנאגר בכדי לשמש כמקור אנרגיה להריון ולהנקה. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון