אומגה 3
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
1. מה החשיבות של אומגה 3 בהיריון? 2. באיזה דגים ועוד מאכלים יש אומגה 3? 3. אם לא צרכתי דגים ותוספים של אומגה 3 איך זה יבוא לביטוי, כלומר מה יהיו ההשפעות של זה עליי בהיריון ועל התינוק שיוולד?
לקריאה נוספת והעמקה
אומגה 3 הן שם כולל לחומצות שומן שהינן חיוניות לבריאותנו תמיד, בכל גיל, בהריון החיוניות מקבלת חשיבות יתרה היות והן מרכיב במערכת העצבים וחשובות להתפתחות תקינה של מע' העצבים והראיה בעובר. גילו שתינוקות לנשים שצרכו אומגה 3 אינטליגנטים יותר במבחנים שעשו להם בגילאים מאוחרים. ההמלצה הברורה הינה לאכול 2 מנות של דג בשבוע כגון סלמון, מקרל או טונה מקופסא + שמן אומגה 3 צמחי כגון כף שמן קנולה, אגוזי מלך או זרעי פשתן. מי שלא אוכלת דגים כדאי ומומלץ לקחת שמן דגים בתוסף וכך לא יהיה חסר אומגה 3.