צריכת ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

13/11/2010 | 10:52 | מאת: ליאת

1. מדוע דווקא משק הברזל מדלדל בהיריון? 2. מה תפקידו של הברזל ביומיום ובמיוחד בהיריון? 3. אילו מאכלים עתירי ברזל כדאי לצרוך בהיריון? 4. האם הברזל מהכדורים נספג יותר טוב מאוכל המכיל ברזל? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2010 | 20:08 | מאת: מירב רבר

הי ליאת בהריון יש עליה בנפח הדם שמכפילה את דרישות גוף האם לברזל, ולכן חשוב לקחת תוסף של ברזל וחומצה פולית מהחודש השלישי להריון. כאשר יש חוסר ברזל נגרמת אנמיה שזה מצב שבו חסרות כדוריות דם אדומות שתפקידן להעביר חמצן לרקמות האם והעובר. בנוסף, כדאי להקפיד על אכילת מנה בשרית כל יום - בשר אדום, בשר הודו וגם לגוון עם עוף ודגים. בנוסף כל יום ביצה אחת. ניתן לשלב בתפריט גם קטניות כגון עדשים , חומוס ושעועית.שנאכלים יחד עם ירקות העשירים בויטמין C המשפר ספיגה. ומזונות מועשרים בברזל כגון דגני בוקר. לבריאות.

מנהל פורום תזונה בהריון