עצירות בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

28/01/2010 | 18:02 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 6, מאז שאני בהריון יש לי עצירות נוראית מעולם לא היתה לי בעיה כזו, אני לוקחת אומגה 3 בקביעות והמליצו לי לנסות כף שמן פשתן ליום אך עדין אין תגובה.. אשמח להמלצות תודה

30/01/2010 | 18:00 | מאת: מירב רבר

הי דנה עצירות היא תופעה שכיחה בהריון - לצערנו. בתחילת ההריון היא נגרמת על ידי העליה בפרוגסטרון, היא גם יכולה להיגרם כתופעת לוואי של נטילת ברזל או מולטיויטמין עשיר בברזל. המלצתי לך: נסי לשלב במזון יותר סיבים תזונתיים - דגני בוקר כגון ברנפלקס, פירות, ירקות, לחם מחיטה מלאה. הקפידי על שתיית נוזלים, לפחות 10-12 כוסות ביום. הוסיפי לתפריט יוגורט ביו, גביע ביום. במידה ואת נוטלת תכשיר ברזל היוועצי לגבי החלפת סוג. לגבי שמן פשתן לעצירות, לא ידוע לי על המלצה כזו, אך זה לא יכול להזיק. שימרי אותו בקירור כמובן. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון