חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

06/01/2010 | 17:11 | מאת: גילי

שלום רב, אני בשבוע 4 והגיעו לי בדיקות הדם שמבשרות שיש לי רמה גבוהה של חומצה פולית - 49.5. הרופאה לפני הבדיקות כבר רשמה לי "פריפול" האם כדאי להפסיק לצרוך בכלל חומצה פולית? אפשר לקבל הרעלה או נזק כלשהו מעודף, כי אם כבר יש לי רמה מספקת בדם הרי שתוספת מלאכותית תגביר את העודף עוד יותר. תודה רבה.

07/01/2010 | 21:10 | מאת: מירב רבר

שלום רב ישנה המלצה של משרד הבריאות שכל אשה בהריון ( והמתכננת הריון) תצרוך כל יום כדור של חומצה פולית 400 מק"ג. חומצה פולית חיונית למניעת מומים במערכת העצבית של העובר וכן למניעת אנמיה אצל האשה. אין סכנה בצריכת יתר של חומצה פולית ואין סכנה של עודף חומצה פולית בגוף כי העודפים מופרשים בשתן. היוועצי ברופא שלך, אך לדעתי המשיכי לקחת את הפריפול ואת החומצה הפולית. לבריאות מירב

מנהל פורום תזונה בהריון