אכילת טונה אדומה בהיריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

19/01/2010 | 16:23 | מאת: דפנה

בעקבות הימצאות רמות של כספית בטונה אדומה, המליצו לנשים הרות לא לצרוך יותר מדי טונה אדומה ובמיוחד לא מבושלת למשל סביצ'ה. לצערי כשנקלטתי בין שבוע 2-3 צרכתי כמויות של סביצ'ה (משובחת יש לציין) במסעדה, ואח"כ באירוע לאחר שבוע. לא די בכך אלא שגם קניתי הביתה קויאר (ביצי דגים כתומים).. האם מישהו יכול לייעץ אם יכול להיגרם נזק לעובר בשבועות אלה? האם אלו הם שבועות הקריטיים (שליש ראשון)?

19/01/2010 | 20:16 | מאת: מירב רבר

הי דפנה את צודקת לגבי הטונה האדומה, היא איננה מומלצת היות והיא עלולה להכיל כספית, אני מניחה שמהכמויות שאכלת לא יקרה כלום. לגבי הקויאר, לפי ההנחיות הוא בטוח לאכילה. סביר להניח שהיות ואת בריאה ושלמה ולא חלית, לא נגרם נזק לעובר. ההימנעות מאכילת בשר נא היא בגלל שהוא לא עבר חימום שהרג את החידקים והטפילים (אם היו בו), שגורמים למחלה באם ועלולים לגרום לפגיעה בעובר. לבריאות - ומעכשיו בלי בשר ודגים נאים...

מנהל פורום תזונה בהריון