בת 45, הריון תאומים, שומנים בדם.

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

14/06/2010 | 06:27 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 45, הריון תאומים , שבוע 15. תמיד יש לי נטיה לזומנים, אם כי בתחום הנורמה בערכים הגבוהים. קיבתי תוצאות בדיקת דם השבוע והזדעזעתי: rbc-3.72 hgb-10.5 hct-32.3 cholesterol total- 290.2 triglycerides- 359.6 אני יודעת שיש כאן חריגה אדירה מהנורמלי, אוכלת די מסודר, לוקחת תוספים כמו ברזל, פרנטל, ועושה פעילות גופנית מתונה. מדי פעם אוכלת פרוזה עם חמאה וריבה, ולפני כחודש הייתי אוכלת פלאפל פעם בשבוע. האם יתכן שבגלל זה קפצו ערכי השומנים? אנא תשובתך הדחופה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2010 | 10:27 | מאת: מירב רבר

הי ליאת לפי בדיקות הדם יש להתיחס ל3 נתונים: 1. את אנמית, יש לקחת ברזל - ואת לוקחת, כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי בשאלה האם את לוקחת מספיק. בנוסף, כדאי לבדוק בבדיקת דם מה מצב גורמים נוספים כמו B12 וחומצה פולית. מוצרי מזון שעשירים בברזל הם: דגני בוקר מועשרים, בשר בקר, הודו אדום, ביצה, וכן בקטניות ( שעועית לבנה, חומוס, עדשים שניתן לשלב בתזונה יחד עם ירקות או פירות ( לקינוח הארוחה) שעשירים בויטמין C כגון פירות הדר, מלון, חסה, פלפל וכרוב טרי. 2. בבדיקות יש טריגליצרידים גבוהים - מקורם בסוכרים פשוטים : משקאות מתוקים, דבש, ריבה, עוגיות, עוגות, שוקולדים, וגם פירות אם מגזימים בכמות. כדאי לצמצם מזונות אלו. 3. כולסטרול גבוה - סביר להניח שלהריון עצמו יש גם השפעה אך הימנעי משומנים רווים שמעלים כולסטרול - מרגרינה, ומזונות שמכילים אותה כגון בורקס, עוגיות, עוגות קנויות, וופלים, חמאה, שומן של בקר , המבורגר, קבב, נקניק סלמי, וגבינות שמנות כולל גלידת שמנת, גבינה צהובה. אלו הם העקרונות הבסיסיים, להתאמת תפריט אישי כדאי לפנות לדיאטנית. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון