תחילת הריון תאבון בריא מידי - צריכה עצה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

13/08/2013 | 09:51 | מאת: שרון

שלום דר, אני בת 29 נמצאת בשבוע 7 אחרי ירידה במשקל של 10 קילו גיליתי על ההריון . אני 1.73 כיום אני שוקלת65 קג מכיוון שעישנתי קופסת סיגריות ליום (נו נו נומ.. אני יודעת) הפסקת העישון או לפחות קיזוז העישון (אני חוטאת מידי פעם בסיגריה) התיאבון שלי גבר. אני אוהבת מאכלים בריאים אבל מרגישה שאני מגזימה בדברים מסויימים כמו פירות יבשים שאני אוכלת לערך 100 גרם ביום ואני מעדיפה את זה על כל ממתק שבעולם. אתמול בביקור אצל הרופאה גיליתי שעליתי קילו. החזה מאוד גדל ואין לי בחילות והקאות ככה שאני מרגישה שאני הולכת לסיים את ההריון הזה דובה. ולא בא לי !!! מה לעשות?!

15/08/2013 | 15:27 | מאת: ד"ר אולגה רז

ראשית, בהריון עולים במשקל ואין מה לעשות עם זה. תתכנני 8-10 ק"ג בכל מקרה. הפסקת עישן אכן גורמת, לחלק מהאנשים, לעליה בתאבון. לכן, אם את רוצה לעבור את 10 ק"ג "עתידיים", תשתדלי לא להשיג בהישג ידך אוכל משמין. ברור שאת לא צריכה לאכול ממתקים וגם 100 גרם פירות יבשים ביום זה מאות קלוריות. תשתדלי להתבסס על אוכל פחות מרוכז, שלא מכיל כל כך הרבה סוכר. תאכלי ארוחות תכופות כדי לא להרגיש רעב ותוך כמה שבועות את תיכנסי לתלם והכל יהיה בסדר ותשמרי על המשקל שלך. חוץ מזה, לעלות 1 ק"ג עש שבוע 7 זה בכלל לא עלייה גדולה. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון