איסורים על אכילת גבינות בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

24/10/2019 | 12:17 | מאת: יעל

היי, ראיתי שכתבת מספר פעמים פה בפורום שאסור מוצרלה בהריון כי יש איסור על גבינות שמושרות במי מלח. אבל מוצרלה לא מושרית במי מלח אלא במים טבעיים/מתוקים. לכן רציתי לשאול מה מקור האיסור? האם השריה במים בכל מקרה? או השרייה במי מלח? בנוסף הרופא שלי אמר שמותר מוצרלה וגם בולגרית אז אני מבולבלת.. תודה

היי, נכון, כל גבינה שמושריית במי מלח אסורה לצריכה בהריון בגלל שמי המלח מהווים מצע טוב להתפתחות חיידקים, מוזמנת להסתכל באתר של משרד הבריאות- הנחיות לתזונה בהריון- שם ההנחיות הללו מפורטות . אגב, ניתן לצרוך את הגבינות הללו לאחר בישול ייסודי. בעניין המים המתוקים- עפ הנחיות משרד הבריאות אסורות למאכל גבינות המושרות במים. מצרפת לינ ק: https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/food_safety.aspx

מנהל פורום תזונה בהריון