רעב קיצוני בלילה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

27/08/2019 | 05:42 | מאת: אני

היי אני בשבוע רביעי, ומרגישה לאורך כל היום כמעט רעב ממש רציני. לאורך היום אני כמובן אוכלת, אבל הרבה פעמים אני מרגישה את אותה תחושה לאורך כל הלילה. אני מנסה להתעלם כבר כמה לילות אבל זה לא נותן לי מנוחה. זה תקין שאני מתנהלת כך?

הטרימסטר הראשון מאופיין בתחושות שונות כגון רעב מוגבר, בחילות, תחושת מלאות ועוד. השתדלי לאכול במהלך היום כל שעתיים ארוחה קטנה ומזינה , תוך הקפדה על צריכת פחמימות מורכבות מדגנים מלאים, חלבונים איכותיים ( מוצרי חלב, ביצים, עוף, דגים), שומנים מהצומח: שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים ואגוזים טבעיים, ירקות ופירות. כמו כן הקפידה על שתיית מים נאותה של לפחות 2 ליטר. ממליצה לפני השינה לאכול ארוחת לילה טובה שכוללת פחמימה מורכבת מדגן מלא+ חלבון / שומן, למשל: פרוסת לחם מלא+ טחינה/ אבוקדו/ גבינה וירק או דייסת קוואקר או גביע יוגורט טבעי עם חופן שקדים ואגוזים. ארוחת הלילה אמורה לתרום לתחושת השובע במהלך הלילה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון