גבינות בהיריון בירור

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

14/01/2019 | 16:13 | מאת: רות

היי קארין. אשמח לדעת פעם אחת וסופית לגבי אכילת גבינות בהיריון. כל גבינה רכה/קשה שמוכרים בסופרים ונמצאים במקררים (לא במעדנייה)- ובמרכיבים מופיע חלב מפוסטר- ניתן לאכול כן? כולל ריקוטה, גבינה צהובה גאודה וכו. תודה!

היי יש לשים לב לכמה דברים: 1. הגבינה מפוסטרת 2. הגבינה לא נקנית ממעדנייה אלא רק מהקופסא סגורה 3. הגבינה אינה מושרית במי מלח שמהווה מקור להימצאות חיידקים, למשל גבינות כמו: בולגרית, צפתית , פטה, מוצרלה אסורות למאכל. 4. אין לאכול גבינות בשלות כמו ברי , רוקפור , קממבר ועוד. אין בעיה עם אכילת גבינה צהובה מהקופסא סגורה וגבינות רכות למינהן .

14/01/2019 | 17:21 | מאת: רות

היי קארין. אם רשום ברכיבים של המוצר חלב מפוסטר הוא בהכרח מפוסטר? ראיתי שרשמת שיש באתר של משרד הבריאות רשימת גבינות אסורות למאכל ואני לא מוצאת את זה.. תוכלי לפרט בבקשה?

מנהל פורום תזונה בהריון