נטילת פריפול ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/05/2018 | 18:16 | מאת: אילת

שלום רב, אני בהיריון, שבוע 16+4. אמורה להתחיל תוסף ברזל, ומניסיון בהיריון הקודם, ביקשתי מהרופא שייתן לי הפניה לפריפול, שלא היו לו תופעות לוואי. אני רואה בעלון לצרכן שכתוב לקחת עם או אחרי ארוחה. השאלה אם קריטי להפריד ממוצרי חלב, ואם אכן חשוב לקחת ביחד עם אוכל. רוב התפריט שלי הוא חלבי כך שאני חוששת שלא אמצא את הזמן המתאים לשלב את נטילת הכדור. תודה

ההמלצה להפריד נטילת תוסף ברזל ממוצרי חלב היא לאור העובדה שסידן ( המצוי במוצרי חלב) וברזל מתחרים על אותם אתרי ספיגה בגוף. על מנת שספיגת הברזל תהיה יעילה יותר מומלץ להפריד שעתיים ממוצרי חלב.

01/05/2018 | 21:04 | מאת: אילת

תודה רבה על התשובה המהירה. האם חשוב לקחת עם אוכל? האם מספיק פרי או מיץ תפוזים למשל?

02/05/2018 | 11:19 | מאת: בהמשך לשאלה הקודמת

קראתי שאת פריפול לא צריך "להרחיק" ממוצרי חלב והרופא שלי המליץ לי עליו גם בגלל העניין הזה (וגם בגלל שניתן ללעוס אותו כי יש לי בעיה עם כדורים גדולים) השאלה באמת אם לצרוך בסמוך ויטמין C ואיזה מזונות הכי מומלצים?

ויטמין סי נמצא בפירות הדר, פלפלים אדומים ועגבניות.

02/05/2018 | 11:25 | מאת: בהמשך

תודה רבה על התגובה המהירה!!

מנהל פורום תזונה בהריון