תת תונה בהריון והשלכותיו

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

11/05/2017 | 19:00 | מאת: דנה

שלום- אני בשבוע 9 להריון סובלת מבחילות קשות ללא הקאות מזה שבוע 5. אינני מסוגלת לאכול כמעט כלום פרק ללחם לבן, פיתות עם ריבה ומשתדלת לשתות סביב 4 כוסות מים עשיתי בדיקות דם והתקבלו חריגות רבות שמעולם לא היו לי כגון uric acid , creatinine b, urea b נמוכים מאד( מתחת לטווח) המוגלובין נמוך אף הוא אני יודעת שתת התזונה גורם לירידה בתפקודי הכליות וסביר שזו הסיבה לתוצאות אלו השאלה עד כמה זה מסוכן לעובר היות ובשבועות אלו נבנים כל איבריו החיוניים ומתפתח המח. חוששת מאד להתפחותו מצד שני אינני מסוגלת באמת לאכול בצורה סדירה כמו שאני רגילה ואני כבר בשבוע 9 ( האם כשתעבורנה הבחילןת ואחזור לאכול בצורה מאוזנת ובריאה יהיה מאוחר מידי ויתכנו נזקים בלי הפיכים בעובר?) אודה לעזרתכם תודה רבה

מומלץ לפנות עם תוצאות בדיקות הדם החריגות לרופא המטפל ולקבל ייעוץ בהתאם. הבחילות בדרכ עוברות בסוף הטרימסטר הראשון, השתדלי בינתיים לצרוך ארוחות קטנות ותכופות בתדירות של כל שעתיים, שלבי מנות פחמימה יבשות כמו לחם, קרקרים, בייגלה, פרי וכל מה שעודה לל טוב. שתי מים בין הארוחות ולא בזמן הארוחות. הקפידי עד כמה שאפשר על צריכת חלבון נאותה מגבינות רכות , ביצים ( מבושלות היטב), עוף ובשר עשוי היטב . בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון