עלייה מהירה מידי בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

20/02/2017 | 20:31 | מאת: עדי

אני בשבוע 7+2 להריון,גובה 157,כשהתחלתי את ההריון שקלתי 55 קילו,כעת אני שוקלת 57.7,אני לא צורכת 1000 קלוריות ביום ואין לי מושג למה,אני מרגישה חסומה כל הזמן ומלבד זאת יש לי בחילות בוקר חריפות עד הקאה..מה יכולה להיות הסיבה וכיצד אפשר לשמור על המשקל?אני לא מעוניינת לסיים את ההריון עם יותר מידי עודפים.

שלום רב, התחלת את ההריון ב bmi תקין ולכן העלייה המומלצת במשקל בשבילך היא בממוצע 12-16 קג. בטרימ סטר הראשון יש נטייה לסבול מתחושת בחילות והקאות ולרוב תסמינים אלו עוברים סביב שבוע 12-14. השתדלי להקפיד על צריכת ארוחות קונות ותכופות, כל שעתיים - שעתיים וחצי והקפידי לשלב מנות פחמימה בארוחות עצמן: פרוסת לחם מלא/ פרי/ מנת דגן מבושל/ קרקרים. השתדלי לשתות ולהקפיד על צריכת מים בין הארוחות ולא בזמן הארוחות, על מנת לא להכביד וליצור תחושת מלאות. הקפידי שארוחת הבוקר תכיל מנה פחמימתית למשל: פרוסת לחם עם ממרח או קרקר יבש, יש לאכול את הארוחה סמוך לקימה. מומלץ להימנע ממזון מטוגן ותכולת שומן גבוהה בארוחה אשר מאטה ריקון קיבה. חשוב כמובן להקפיד על תזונה בריאה ונכונה לאורך כל ההריון ולהכיר את ההנחיות לתזונה בהריון. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון