סוכרת וריח אלכוהול

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

01/10/2010 | 00:57 | מאת: צילה

שלום בני בן 7.5 מרבה לשתות ומרטיב בלילה. הוא חיוני נמרץ לפעמים נרדם לשנת צהריים .לאחרונה הרחתי ריח דמוי אלכוהול מפיו.האם יש קשר בין הריח לסוכרת? ואם מדובר בסוכרת יתכן שכל היום הוא בהיפר? הוא מעולם לא הראה תסמינים של היפו.אודה להתיחסותך

10/10/2010 | 22:52 | מאת: גיל דורון

שלום צילה, צר לי על התשובה המאוחרת. הדרך הטובה ביותר לבדוק זאת היא ע"י בדיקת דם לאחר הפנייה מרופא המשפחה. כאשר ילד מקבל סוכרת נעורים הוא יהיה בהיפר מכיוון שאין אינסולין בגופו שיפרק את הסוכר, לכן לא ייתכן מצב של היפו. איני חושב שלריח האלכוהול יש משמעות אך אני ממליץ לך בחום לערוך לבנך בדיקת דם בכדי לוודא שהכל כשורה. בהצלחה ונשמח אם תעדכני אותנו.

07/11/2010 | 20:33 | מאת: זיו אפרתי

שלום אמא אני בניגוד לגיל מקשרת את השאלה שלך למצב מסכן חיים שנקרא חמצת בעברית או קטואצדוזיס בלטינית. הסמפטומים שתיארת הם הסימנים הראשונים לסוכרת וסוכר גבוה עם ריח של אלכוהול או אצטון(או תפוח בשל מאוד) הם סימן מוכר לחמצת. סימנים נוספים למצב זה הם בחילות, הקאות ונשימה שטוחה ומהירה. אם יודעים מה לעשות אפשר לצאת מזה בבית ואם לא- לטוס למיון.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1