חוסר איזון

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

01/07/2010 | 14:51 | מאת: יובל

שלום, אני בת 20 ואני חולת סכרת כבר 10 שנים תמיד הייתי מאוזנת ממש טוב, רוב השנים ההמוגלובין A1C בסיביבות ה6.2 בחצי שנה האחרונה ובעיקר בחודשיים שלושה האחרונים אני מתקשה ממש לאזן את עצמי אני מגיעה לערכי סוכר מעל 350 יום יום כמעט, עליתי הרבה במשקל אני מזריקה הרבה יותר מהנובורפיד בערך, פי 3 ממה שהייתי מזריקה וגם העליתי את הלנטוס אבל עדיין ללא שינוי, לאחרונה התחלתי להקפיד יותר על פעילות גופנית ואני עושה יותר משעתיים כל יום ועדיין כלום. אני מרגישה כאילו משהו "תקוע" לא זז אני פחות שולטת בגוף שלי אני נכנסת לדכאונות וזה מתסכל.. האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות? יכול להיות שיש משהו אחר שמשפיע שלא קשור לסכרת? אני דיי התייאשתי ואשמח לקבל עזרה

05/07/2010 | 14:21 | מאת: גיל דורון

הי יובל, את בגיל שהגוף שלך עובר שינויים רבים. גם אני הייתי מאוזן עד שהגעתי לגיל הזה ואז דברים החלו להשתנות. הדרך הכי טובה היא לעשות במשך שבוע כל שעתיים בדיקה ולראות את תנודות הסוכר בדם שלך ולפי זה לשנות את המינונים של האינסולין שאת מזריקה. כמובן שאת צריכה לשבת עם הממצאים יחד עם רופא הסוכרת המטפל שלך. אם את לא מחוברת למשאבה, אז אני מציע לך לעשות זאת, זה יכול לעזור לך באיזון. בנוסף, בימים אלה החלה לפעול קרן סנסורים של האגודה לסוכרת נעורים במרפאות רבות בארץ, מה שמקנה לך זכות להשתמש בסנסור וכך תוכלי לראות במדויק את תנודות הסוכר שלך בדם. בנוסף אני ממליץ לך לשבת עם דיאטנית ולבדוק אם את מזריקה כמות מספקת על מה שאת אוכלת. זוהי דעתי שלי בתור סוכרתי בוגר. אני מעביר את שאלתך לאחות האגודה לסוכרת נעורים ונראה מה היא חושבת.

07/07/2010 | 16:38 | מאת: גיל דורון

לדעתי, במצב שתיארת צריך לעשות כמה דברים, כמובן הכול בתאום והפניה של רופא סוכרת המטפל. צריך לבדוק תפקודי בלוטת תריס ונוגדנים כלפיה (שכל אדם סובל מסוכרת מסוג 1 צריך לעשות פעם בשנה). ובכלל כל הסטאטוס ההורמונאלי של הגוף, כולל הורמוני מין נשיים, ואולי גם איסוף שתן לבדיקת סטרואידים שגופנו מפריש. בנוסף, והכי חשוב – כן להקפיד ולהגדיל כמה שאפשר את הזמן, גיוון וקצב של פעילות גופנית. כי, לדעתי, מה שקרה לך, זה שהתפתח בגופך עמידות לאינסולין ( כמו שקורה בד"כ בגיל התבגרות, או בסוכרת מסוג 2, עקב עליה במשקל, פעילות הורמונאלית, ושינוי בקצב מטבוליזם (חילוף חומרים) של הגוף). לפי המחקרים הגדולים בנוסה, יש כמה דרכים לשפר את המצב, כמו טיפול ע"י כדורים שונים (כמו מטפורמין וכולי), אך הדרך הכי יעילה ומוצלחת – פעילות גופנית!!! בנוסף, פעילות גופנית מונעת עליה במשקל, הדורשת הוספה של אינסולין, שגורם בסוף לעליה נוספת במשקל, זאת אומרת – שוברת את המעגל הלא בארי והמתסכל הזה. אפשר בכל זאת לבקש מהרופא לשקול להוסיף תרופה המשפרת רגישות של הגוף לאינסולין. מאוד חשוב להתייעץ עם דיאטנית מומחית בסוכרת, וגם עם פסיכולוג או ע"ס של מרפאת סוכרת, כדי ללמוד דרכי התמודדות עם מצבי סטרס, הגורמים לעליה בסוכר = הוספה של אינסולין = עליה במשקל, מניה של הפראות אכילה, ותמיכה בתהליך שינוי. אני מאכלת לך הצלחה בתהליך החלוצי הזה! כל הכבוד לך על הרצון שלך להסיג את הטוב ביותר, מודעות ומכוונות גבוהות, ומוכנות להתייעץ ולהשקיע! אשמח לשוחח אתך אישית, כדי שנוכל למצוא את הדרך הטובה והמהירה ביותר, וכדי ללבות אותך בתהליך הזה. אשמח לענות לך על כל שאלה נוספת הרלוונטית לידע שלי. 03-5160171

12/07/2010 | 17:11 | מאת: מירה

אני הייתי מציעה בנוסף לעצות הללו לשוחח על כך עם דיאטנית אחרי שכל הבדיקות תהיינה בידך. אני מבינה שלא קל לעלות במשקל, יש מעגל לא בריא, חשוב לשבור אותו

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1