סוכרת נעורים וועדה לנכות ככלית בביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

28/04/2010 | 18:05 | מאת: ש

שלום . אניני מבינה מדוע אנחנו צריכים לשכנע את הביטוח לאומי שאנחנו נכים וזכאים למילגת נכות כללית ? הגדרת נכה זה שיש לו מום בגוף .. אצלנו הלבלב לא עובד וללא אנסולין שאנחנו תלויים בו היינו מתים . האם המחלה הזו לא מספיק קשה ומורכבת כדי שהביטוח יכיר בנו כנכים וישלם לנו גימלת נכה ????? ועכשיו לשאלתי ... האם מישהו היה בועדה זו והצליח לקבל גימלת נכות רק בשל היותו סכרתי ????????. כי אם גוססים אז הם יתנו .. ומה אפשר לעשות כדי להצליח בוועדה ???????. הודה לכל יעוץ

29/04/2010 | 12:14 | מאת: נעמה, עו"ס האגודה לסוכרת נעורים

שלום לך אשמח לענות לך אך חסרים לי פרטים כלליים כמו גיל, מצב איזון כיום, ניסיונות עבר עם הביטוח הלאומי וכו'. אני מסכימה איתך שהמוסד לביטוח לאומי לא לוקח בחשבון את כל הקשיים הנגרמים לסוכרתיים בכל שלב בחייהם, עם זאת המוסד כן מתייחס לעובדה כי המחלה היא כרונית ועם השנים לאחר העזרה הראשונית, על הילד/ הבוגר חשוב כי הסוכרתי יסגל לעצמו אורח חיים רגיל ככל האדם. במידה ויש סיבוכים, זהו כבר נושא אחר, לשם כך ציינתי כי חסרים לי פרטים. אשמח לעזור לך. בברכה, נעמה משלי, עו"ס האגודה לסוכרת נעורים

29/04/2010 | 18:25 | מאת: ש

עשות בועדת ביטוח לאומי ת יונכון שאנחנו רוצים להתייפייף ולחשוב שאנחנו רגילים. אבל אף אחד לא מקבל מלא זריקות ובדיקות ודאטות ומצוי בחרדת היפויים בנוסף לחרדות הרגילות שיש לכל בנאדם . אנחנו לא יכולים לישון בבוקר עד מאוחר בחופשים כי אנחנו צריכים לבצע בדיקה להזריק לאכול. יש לנו הוצאות של תרופות מעבר לאדם רגיל . ואם את אמא לילד סכרתי מי כמוך יודע ...שכשהילד ילדה גודלים ..הדיכאון והפחדים ןהבנת המחלה גדלה ומובנת יותר מליד הקטן שקיבל תמחלה הזו. אני חושבת שהאגודה צריכה לצדד לעזרה מהביטוח הלאומי כי יש משפחות שבנוסף למחלה יש להם גם בעית כלכלה כדובדבן שבקצפת.מגיע גמלת נכה לסוכרתי כי הגדרת נכה זה כשיש איבר פגוע או פגום בגוףףףףףףףףףףףףףףףף ולנו אפשר לומר שאין לבלב .ובלי אנסולין לא נשרוד . מה יותר נחשב נכה מזה ?????????????????? אני מבקשת יעוץ מה לעשות בועדת ביטוח לאומי כדי לקבל גימלת נכותתתתתתתתתתתתתתתת??????????? אני בטוחה שמגיע לסוכרתים גימלה יותר מלכל נכה אחר .. שחלילה חסרבה לו יד או רגלללללללל .......בתודה

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1