מחקרים בחו"ל

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

11/04/2010 | 18:08 | מאת: ליאת

לאחרונה אני קוראת על יוזמות מכובדות באוניברסיטאות באר"הב הקשורות בפיתוח חיסון שאמור לסייע לסובלים מסכרת נעורים בריפוי המצב הפתולוגי של תאי חיסון מחסלי תאי בטא. האם יש מודעות בארץ לכך, האם ישנה איזושהיא התפתחות מאירת עיניים בנושא מיגור הסכרת? ואם כן מתינתוודע אליה? תודה

12/04/2010 | 10:52 | מאת: גיל דורון

גם אני שומע כל הזמן על המחקרים הללו. בכלליות, המחקר על תאי בטא מאוד מעסיק את המדענים בעולם. הבעיה בסוכרת נעורים, שאני הבנתי אותה עם השנים, שזו מחלה מאוד אינדיבידואלית. כל סוכרתי מגיב בצורה שונה לשינויים המתרחשים בגופו, לכן קשה מאוד למדענים להגיע לנוסחה אחת שמתאימה לכולם. על המחקרים את יכולה לקרוא באינטרנט או במגזין של האגודה לסוכרת נעורים אשר יוצא 4 פעמים בשנה. אשמח אם תשלחי לי קישור למחקר הספציפי הזה. תודה

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1