נישואין

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

28/03/2010 | 20:54 | מאת: לבנת

הכרתי מישהו תקופה ארוכה, וכשהגענו לשלב ששקלנו יחד נישואין גליתי לו על הסכרת שלי והוא קבל רגליים קרות, ונבהל. אני מיואשת. מה אתם מציעים לסוכרתיים לעשות? (אני משתיכת למגזר הדתי שמברר מראש...)

01/04/2010 | 13:28 | מאת: גיל דורון

קודם כל את צריכה להגיד לו שאין צורך להיבהל. הסוכרת לא צריכה להיות חלק מהשיקול של אם להתחתן או לא. קשה לי להעריך אנשים ששופטים אחרים בגלל בעיה או מחלה קטנה. בכדי למנוע זאת בעתיד אני מציע לך לספר מראש על הסוכרת. איני מבין גדול במגזר הדתי ובכל הנוגע לשידוכים אך הדעה האישית שלי היא שבן אדם להישפט על פי ההתנהגויות והאופי שלו. אם יש עדיין סיכוי עם בן זוגך אני מציע לך לפנות לאגודה לסוכרת נעורים והם ינסו להפנות אותך לחברים המגזר הדתי שעוברים או עברו את אותה הבעיה. אני אשמח אם תעדכני... בהצלחה וחג שמח

29/04/2010 | 18:58 | מאת: ש

נכון שכשמתחתנים עם בחורה בחור בריאים אין לאף אחד ערבות שאחרי החתונה מישהו מהם פתאום לא יחלה או לא תוכל ללדת ..ומדובר על זוגות שמתחתנים כשהם בריאים שנהם ..ואחד מהם יכול לחלות .. אבל אנחנו כסוכרתיים כשמכירים בחור אז הוא או הוריו יגידו לו למה להחניס ראש בריא למיטה חולה ????????????????? פתאום אנחנו שונים נכים לא רוצים לישון איתנו שלא נתעלף או שלא נוכל ללדת .........אבל בביטוח לאומי אנחנו רגילים בריאים לא נכים ............לא מגיע לנו גמלת נכות עזרה .והאגודה מסכימה עם הביטוח ולא נלחמת בכלליות כאגודה ככח ליחד יש כוח והאגודה מתייפיפת כי היא חושבת שהיא תקלקל לנו .........הם לא מבינים שהכל מקולקל לנו כבר מיום שחלינו בסוכרת נעורים

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1