סוכרת וכדורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

31/12/2009 | 13:51 | מאת: ע'

בס"ד. שלום רב. הייתי היום אצל הרופא נשים והוא הביא לי כדורים בשם "פרימולוט-נור" למשך 5 ימים, 3 כדורים ביום.ציינתי בפניו שיש לי סוכרת נעורים ואני נוטלת אלטרוקסין לבלוטות והוא אמר שאין בעיה.רכשתי את התרופה ובהוראות המצורפות מזהירים שוב ושוב ושוב על השפעות של התרופה עם הסוכרת.הסוכרת שלי לא כ"כ מאוזנת -A1C עומד על 10.4. ואני סובלת מכאבים ברגליים ונוטלת כדורים בשם "נוירובטיק" להקלה.מכאן נובע החשש שלי להתחיל בטיפול של ה"פרימולוט - נור".האם עליי ליטול את הכדורים לאילוץ המחזור או לא? אני מודה על ההקשבה.

03/01/2010 | 18:44 | מאת: גיל דורון

שלום רב, להלן תשובתו של פרופ' משה קרפ, יועץ רפואי של האגודה לסוכרת נעורים: "התרופה פרימולוט נור שייכת לקבוצת האסטרטגנים,עשויה להביא לעליה קלה בסוכר הדם.למטופל עם סוכרת נעורים ,עשוי להיות מצב שבו יהיה צורך להעלות זמנית מנון האינסולין לא ידוע לי על קשר בין התרופה לבין נאורובטיק, רופא הנשים שלך יכול לייעץ לך בנקודה זאת"

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1