התחשבות בסוכרת type 1 במסגרות החינוך

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

12/06/2013 | 22:42 | מאת: בלום

שלום לכולם! לביתי בת ה-6 התגלתה הסוכרת מסוג 1 לפני 3 שבועות. בגן ניתקלתי בחוסר רגישות לעניין (המשיכו לחלק טרופיות, סוכריות על מקל וגומי) בפנייתי למחלקת החינוך באיזור מגורינו הסתבר שבגן אינו מחוייב להתחשב בי... נורא התפלאתי. לא ציפיתי למהפך קיצוני, רק להתחשבות קטנה, בכל זאת מדובר בילדונת... האם הנושא מוכר? יש טיפים או מידע אחר שלא ידוע לי בנושא? אני גם רוצה לדעת איך להתכונן למעבר לכיתה א' ולמנסיונכם האם כדאי להתעקש על דברים מסויימים ועל מה לא... תודה מראש :)

20/11/2013 | 21:14 | מאת: גיל דורון

שלום רב, אין סיבה שילדים אחרים בגן לא יקלו ממתקים בגלל הסוכרת של בתך. במקרים שנתקלתי בהם, ההורים דאגו להביא דברי מתיקה שילדתם הסוכרתית יכולה לאכול ובכך למנוע את אי הנעימות. אני מבין שזה קצת קשה אך לפי דעתי אסור לגרום לכך שהסוכרת תשנה את סדר היום לכל הילדים בגן. אם יש לך עוד בעיות בנושא מול הגן, אביטל, עו"ס האגודה, תשמח לעזור לך בטלפון 035160171 בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1