בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

20/08/2012 | 12:58 | מאת: יפתח

בן 39 עם סוכרת נעורים מגיל 19 מטופל באפידרה ולנטוס, בבדיקת מעכב אצל רופא עיניים נאמר לי שיש הצטברות מיקרוסקופית של חלבונים בתחתית העין, הבדיקה לא היתה יסודית לפי בדיקות שבוצעו בעבר. מה זה אומר מבחינת טיפול שאפשר לבצע והאם כדאי ודרוש לערוך בדיקה נוספת

21/08/2012 | 16:21 | מאת: פרופ.מ.קרפ

המושג הצטברות חלבונים לא ברור.בסוכרת מסוג 1 אחד הסיבוכים הראשונים שמופיע מכונה רטינופתיה סוכרתית.הוא מתבטא בהופעת מיקרואנוריזמות-שטפי דם נקודתים ברשתית העין.על ידי איזון קפדני של סוכרת וטיפול ראשוני בלייזר תופעה זאת יכולה להעלם.בכל מקרה יש לפנות לרופא עיניים אשר יבצע בדיקה פשוטה של הרשתית שזו בדיקה שגרתית

23/08/2012 | 14:31 | מאת: איזבלה אינסל

שלום יפתח. בכל אופן צריך לדרוש בדיקה יסודית, להבין מה הבעיה וכל הדרכים האפשריות לטפל בה. כמובן שאיזון סוכר זה הדרך הראשונית למניעת הבעיה. איך אם היא כבר קיימת, יש אפשרות וצורך לטפל בה! בשביל זה אתה במעקב שנתי של רופא עיניים! בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1