סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

04/04/2012 | 23:58 | מאת: רוני

האם פירסינג בטבור יכול לגרום לי סיבוכים מהסוכרת ? (אני כבר 11 שנים עם סוכרת ויש לי כבר עגיל באף אבל לא קרה לי שום דבר עדיין כי זה לא מקום מסוכן כל כך ) ..

22/04/2012 | 16:06 | מאת: איזבלה אינסל

שלום רוני. בעקרון לחולי סוכרת מסוג 1 מאוזנים אין סיכון נוסף לפעולות חודרניות, כמו פירסינג. יש את הסיכונים הרגילים, כמו זיהום ודחייה, בשווה לאוכלוסיה הרגילה. אך אם רמות הסוכר לא מאוזנות וגבוהות, הסיכון לזיהום הרבה יותר גבוה! בנוסף, הפעולה עצמה היא טראומטית ולכן יכולה לגרום לעליה ברמות הסוכר בימים הסמוכים לה, שידרוש מעקב צמוד יותר אחרי רמות הסוכר, ותיקון של רמות אם הן עולות.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1