סכרת סוג 1 שאלה מטרידה

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

15/02/2012 | 16:29 | מאת: Daniel

לפני בדיוק שנה איבחנו אצלי בדם רמת גלוקוז של 103 לאחר סדירת בדיקות כולל a1c יצא ערכים תקינים אבל הסוכר היה עדיין נושק ל100....חשוב לי לציין שבמהלך אותה שנה היו מין "תקופות" שבהם הרגשתי צמא וסימפטומים של סכרת שללא שום שינוי בתזונה או פעילות זו או אחרת נעלמו....חיפשתי על מצבי בכול הרשת ולא מצאתי משהו שדומה לו.....לגבי פרטים גופניים אני מטר 75 בן 17 במשקל 60 מה יכול להיות המצב שלי?

23/02/2012 | 12:23 | מאת: איזבלה אינסל

שלום דניאל. תודה שפנית אלינו! אני חייבת לשאול כמה שאלות שיכולות לגרום לתשובה שלי להיות יותר מדויקת: האם הבדיקה שאתה מדבר עליה נעשתה בצום? האם יש מצב דומה אצל אנשים אחרים במשפחה? האם קבלתה ייעוץ של רופא אנדוקרינולוג ילדים? ועוד... במקרה שהסוכר עולה מעל הנורמה, חייבים לבדוק את הסיבה לכך, כי יש סיבות רבות, שמשפיעות על סוג הטיפול. וגם מגוון של הטיפולים הוא רחב. ולפעמים לא דרוש שום טיפול כלל. אך בכל מיקרה דרוש מעקב רציף. ולכן אני מאוד ממליצה לך לקבל הפנייה מרופא משפחה, ולגשת לאחד המרכזים של סוכרת לילדים. במרכזים האלו אפשר לקבל יעוץ ומעקב של רופא מומחה לכל סוגי סוכרת, דיאטנית, אחות סוכרת, וגם פסיכולוג כדי לקבל כלים לצמצום חרדה והתמודדות יעילה במצב הנוכחי.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1