תרכיז גלוקוז

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

05/10/2011 | 00:18 | מאת: הילה

שלום, לחברת גפן מדיקל ישנם בקבוקוני תרכיז גלוקוז 15 גרם מנה 50 מ"ל בטעמים שונים (גלוקוסטנדרט). להעלאה מהירה של רמת הסוכר בדם. מחיר הבקבוקונים יקר מאד. שאלתי, האם ניתן להכין תרכיז כז מתרכיז ויטמינצ'יק, למהול בריכוז המתאים עם מים ולשמור במקרר ? כמה זמן ניתן לשמור ? כמה זמן ניתן לשמור מחוץ למקרר ? זה תחליף מוצלח ? תודה.

27/10/2011 | 18:16 | מאת: איזבלה אינסל

אפשר להכין תרכיז לבד. חשוב שיהייה שם 15 גר גלוקוז - מנת פחמימה פשוטה (כרבע כוס תרכיז פלוס עד חצי כוס מיים). אפשר להמיס 3 כפיות סוכר פשוט בחצי כוס מיים רותחים, לקרר אותם, וגם לשים במקרר ולשאת איתך.אפשר להשתמש בטרופית. אפשר בכל משקה ממותק ומוגז (כמו מיץ, נקטר, קולה וכו...).

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1