שבוע 6

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

07/08/2011 | 13:21 | מאת: לירון

היי, אני בהריון שבוע שישי, רציתי לדעת מה טווח הערכים שיש להיות בו עמ"נ שההריון יעבור תקין, כמובן שערכים שפויים... ואם לקום בצום עם 133 זה נורא ויכול לגרום נזק? כמה צריכים להיות מוטרדים לגבי מומים אצל העובר, ומה הסיכויי שדבר כזה יקרה? תודה, ממני קצת בלחץ :)

11/08/2011 | 19:48 | מאת: איזבלה, אחות סוכרת

שלום לירון. קודם כל אני ממליצה לך לגשת בהקדם האפשרי למרפאה להריון בסיכון גבוה, כשה הרופאים שם גם מומחים להריון עם סוכרת. בנוסף את יכולה לקבל מד סוכר רציף שניכנס לסל בריאות השנה לנשים חולות סוכרת סוג 1 בהריון, כדי לעזור להן להיות מאוזנות ולמנוע תופעות לוואי באם וילוד. רמות סוכר גבוהות בטרימסטר ראשון להריון יכולים לגרום למומים בעובר, ובהמשך הריון לגרום לעליה גדולה של עובר במשקל שגורם ללידה בטרם עט ולידה טראומטית. לכן צריך לשמור על רמות סוכר הכי קרובות לנורמאליות, ולהימנע מהפרשת אצטון. מד סוכר רציף יכול לעזור מאוד לשמור על רמות סוכר נמוכות, מבלי להיכנס למצבים של היפוגליקמיה. בנוסף לא בכל סוגי האינסולין אפשר להשתמש בזמן הריון, לכן כמה שיותר מהר צריך להגיע לייעוץ של רופא מומחה להריון עם סוכרת. בהצלחה!

14/08/2011 | 13:49 | מאת: לירון

קודם כל תודה. אני פונה פה בפורום מאחר וכבר הייתי במרפאה, ויש לי כבר כמה חודשים את הסנסור ואף את האינסולין החלפתי. אז השאלה היא האם רמות של 80-180, הן בסדר על מנת שההריון יהיה תקין? כמובן שהשאיפה היא לכמה שיותר נמוך...

13/09/2011 | 21:02 | מאת: שירלי

הי לירון, מזל טוב על ההריון ושיעבור בקלות ואפילו בהנאה. בהריון שלי, רופא הנשים להריון בסיכון גבוה, ד"ר רוני חן הנפלא ובכלל כל צוות הריון בסיכון בבלינסון, אמר לי שרמות הסוכר צריכות לנוע בין 60 ל120 אחרי אוכל. בהתחלה זה נשמע לי הזוי לגמרי כי היה לי נשמע כהיפו אחד מתמשך או לחילופין, רק להריח אוכל היה "מקפיץ" אותי ל120 אבל אין מה לעשות, צריכים עשות בדיקות דם כל שעתיים ולהיות עם יד על הדופק, קשה בהתחלה אך שווה את המחיר. אני מניחה שלכל אישה סוכרתית יש את הטווח הנכון לה ולכן חו"ח שאתן פה עצה רפואית, אני ממש ממליצה על מרפאת אם ועובר בבלינסון למעקב ההריון שלך (אני לא יודעת איפה את גרה ואם זה ריאלי..), לי היה הריון תקין לגמרי וילד נפלא ונהדר וממליצה בחום על מעקב צמוד והקשבה מירבית לגופך תוך שמירה על מנוחה ותזונה נכונים. אשמח לענות לך על שאלות נוספות אם יש, כאישה לאישה. ושוב, הרבה מזל טוב, שירלי

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1