פעילות גופנית ורמת סוכר

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

12/07/2011 | 18:18 | מאת: הילה

בתי בת ה-10 מטופלת כ-12 יום באינסולין. פעמיים היא עשתה פעילות גופנית במשך שעה (חוג טניס) אחה"צ ורמת הסוכר בדם לא ירדה, אפילו היתה די גבוהה 230-260. איך זה יתכן ? בפעם הראשונה היא לקחה קובית שוקולד לפני הפעילות לפי דברי הרופאה. בפעם השניה היא לא אכלה משהו מיוחד. יש הבדל בין פעילות אחה"צ לפעילות בבוקר ?

17/07/2011 | 16:38 | מאת: איזבלה אינסל

שלום הילה. בזמן פעילות גופנית הגוף של כל אדם מגיב בצורה שונה. יש אנשים שסוכר שלהם יורד מאוד, ויש אנשים שמייד אחרי פעילות הסוכר עולה עקב הפרשה של הורמוני סטרס, ובלילה שאחרי הפעילות הסוכר יורד, וממשיך לרדת במשך 10 ואפילו 20 שעות! לכן חשוב בהתחלה ללמוד איך הגוף של הבת שלך מגיב לפעילות. ובשביל כך צריך לעקוב אחרי רמות הסוכר במשך כמה פעמים ראשונות של הפעילות (בתחילת פעילות, בתום פעילות, ליפני השינה, ובין 24 ל02 בלילה). חילוף חומרים בגוף משתנה גם בשעות שונות של היממה. בתחילת הלילה, כשה ילד יושן, השריר בונה את עצמו ומשתמש בסוכר, ולכן רמתו בדם יורדת, ולקראת בוקר מופרשים בגוף הורמוני יקיצה, ולכן לקראת בוקר רמות סוכר עולות. כשה תשימי לב ותלמדי איך הגוף של הבת שלך מתנהג בדרך כלל מסביב הפעילות הגופנית, ואז להתייעץ עם רופא סוכרת והדיאטנית לגבי מינוני אינסולין וכמות הפחמימות בארוחות בימי הפעילות. בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1