סוכרת ?

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

19/06/2011 | 14:25 | מאת: שושנה.פ

יש לי ילד בן 10 שכשנולד היה בפגיה וקיבל אינסולין ( לי היתה סוכרת במהלך ההריון וקבלתי זריקות אינסולין) הוא מאוד אוהב מתוק ודורש זאת באופן יום יומי, הוא ילד רזה , בבדיקות שנעשו בצום של 12 שעות הסוכר היה בסביבות 116 114 בבדיקת HC1 יצא 5.7 התחלתי מיד לשמור ולכן רכשתי רק מוצרים ללא סוכר כולל שוקולד ועוגיות ועשינו לאחר שבוע בדיקת עמסת סוכר שיצאה תקינה. אני ממש חוששת, האם יכול להיות לו סוכרת נעורים ? האם בגלל שלא אכל ושתה שבוע שלם סוכר לפני עמסת סוכר התשובה יצאה תקינה ? היום הוא חזר לאכול דברים עם סוכר, מה עושים ? תודה על העזרה

19/06/2011 | 16:52 | מאת: איזבלה אינסל

קודם כל לגשת לרופא משפחה ולהיות במעקב, כי רמות סוכרת שתיארת לא תקינות לגמרה. בנוסף לפני בדיקת העמסה של סוכר חייבים לאכול 3 ימים ליפני הבדיקה מספיק סוכרים, כדי למלות את המעגרים. הייתי ממליצה לגשת לרופא מומכה לסוכרת, ואפילו לסוכרת "נאונטלית=מולדת",למשל דר' נימרי רוויטל מבית חולים שניידר, ליעוץ ומעקב. אין ספק שתזונה בריאה ופעילות גופנית הם דרך מצויינת לאיזון סוכר ומניעת סיבוכי סוכרת, ובלי קשר לסוכרת, לשמירה על בריאות. אך בגלל הסיפור המקדים, הייתי ממליצה לך לגשת ליעוץ מומחה. בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1