"יד נרדמת"

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

23/01/2011 | 10:39 | מאת: ענת

שלום. אני בת 38. סכרת סוג 1 מגיל 20. בשבועיים האחרונים אני מרגישה שכף היד שלי נרדמת מפעם לפעם. זה קורה בעקר תוך כדי שינה בלילה, אך לעיתים גם באמצע היום. אני מנערת אותה ואז זה מסתדר. האם זה קשור לסכרת? מה ניתן לעשות? תודה

10/02/2011 | 12:28 | מאת: איזבלה אינסל

שלום ענת. לאחרונה הצטרפתי לפורם, לכן לא הגבתי לפני זה. התופעה שלאת מתערת יכולה להיות קשורה לסוכרת, גם כתוצאה של נוירופאטיה סוכרתי(פגיעה בעצבים ע"י סוכר), גם עקב חסימה חלקית בכלי דם. אך הסיבות יכולות להיות גם אחרות, כמו בעיה בעמוד שידרה צווארי או דלקת ובצקת בתעלה של עצב. הסיבה חשוב לברר כבה תלוי גם הטיפול הדרוש. לכן צריך להתייעץ עם רופא אורטופד ונוירולוג.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1