שאיבת חלב בכמויות קטנות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/06/2016 | 20:15 | מאת: טלי

שלום רב, ילדתי בן לפני 5 שבועות בניתוח קיסרי מתוכנן עקב שיליית פתח. ניסיונותיי להניק לא הצליחו בשל מיעוט בחלב וכן כאבים עזים בעת ההנקה (לפי יועצות ההנקה שנעזרתי בהן, התינוק דווקא נצמד לשד בצורה מצוינת. הבעיה היא אצלי - רגישות גבוהה ביותר). כרגע אני מנסה לשאוב חלב ולתת בבקבוק כתוספת לתמ"ל. מצליחה לשאוב 2-3 פעמים ביום אך הכמות הנשאבת היא מזערית - כ- 10-20 מ"ל בלבד ליום. השאלה שלי היא האם כמות כזאת היא בכלל משמעותית עבור בריאות התינוק וכדאי להמשיך ולהשקיע את כל המאמץ (כמו שנאמר לי "כל כפית של חלב אם שהתינוק מקבל היא משמעותית"), או שזאת כמות זניחה שאין לה משמעות וחבל על כל הזמן, המאמץ והכאב (השאיבה גם היא כואבת לי אך ברמה נסבלת). תודה!!

כל הכבוד כל שאיבה חשובה לתינוק וגם אמור עם הזמן להיות פחות כואב . בנוסף גם השאיפות אמורות להגביר יצור חלב אז סבלנות ושוב כל הכבוד

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים