מגוון מצומצם של מזונות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/03/2016 | 14:04 | מאת: יעל

שלום רב. ברצוני לדעת מה ניתן לעשות כאשר פעוט בן שנתיים ושלושה חודשים אינו מוכן לאכול מגוון רחב של מזונות המוצע לו, והאם בעצם ניתן להסתפק רק במה שהוא בוחר. למשל, על-פי בחירתו הוא אוכל בכל ארוחת בוקר: כ-2 כפות גבינה לבנה או קוטג' או טחינה 1 כף קוביות מלפפון (החלק הפנימי). 2 זיתים 1 ביצה 1 כפית שמן זית 1/2 פרוסת לחם. 1/3כוס חלב הוא אינו מוכן לאכול אבוקדו, גבינה צהובה, סרדין, ממרח חומוס ביתי, עגבנייה טרייה או כל ירק טרי אחר מלבד מלפפון וכו'. למרות שניסיתי מספר רב של פעמים להגיש לו את המזונות שאינם מועדפים עליו בצורות הגשה מעניינות וב"תחפושות" שונות כמו בישולם כחלק ממנה מסוימת, הוא מסוגל להבחין בהם בעת הלעיסה ומוציא אותם החוצה. אודה להתייחסותם, יעל.

הוא אוכל בסדר גמור הרבה פעוטות לא מעונינים לגוון בשלב הזה . כמו שיש מבוגרים שלא אוכלים כל מיני טעמים גם ילדים לא אוכלים את כל המזונות .אין ללחוץ עלין ,יתכן שינסה טעמים כאשר יהיה יותר גדול אני מבינה שבארוחות אחרות אוכל מזון שונה . החשוב הוא לאכול ביחד ארוחות משפחתיות ואתם כהורים לאכול מגוון

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים