תזונת תינוק בן שמונה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

09/02/2016 | 19:31 | מאת: מעין

שלום, בני בן שמונה חודשים, נולד במשקל נמוך (2.4) בשבוע 37. בתחילה ינק המון, כל שעה וחצי, ועלה מהר מאוד במשקל. כיום שוקל 8 ק"ג. בערך בגיל חמישה חודשים התחיל לסרב להנקה וכמות החלב ממש ירדה. העברתי לתמ"ל כי בקושי אכל אך לא היה שיפור. כיום בקושי מסיים 120 מ"ל בארוחה, רק עם הרבה שיכנוע וגם פירות אינו אוהב. לעומת זאת, אוהב מאוד אוכל רגיל, מרק ירקות אוכל בתאבון (כ200 מ"ל)וכך גם אבוקדו, קוטג עגבניה וביצה... האם אפשר לא לתת יותר תמ"ל או לצמצם את מספר הארוחות? בכל פעם צריך ממש להתעקש איתו. ניסיתי גם להחליף את סוג התמ"ל ולא עזר. מה יכול לאכול במקום?

בגיל הזה הוא לא צריך לאכול רק תמ"ל לכן אולי יותר קל אבל את עדיין צריכה להמשיך עם תמ"ל בגיל הזה הוא צריך ארוחת פירות ומרק ועוד אולי ארוחת אבוקדו עם תפו"א למשל והשאר בקבוק תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים