רגישות לחלב פרה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/07/2015 | 13:41 | מאת: חופית

שלום לכם, אשמח לעצתכם,אני כבר מבולבלת.. ביתי בת 4 וחצי חודשים, עד היום ינקה או אכלה שאוב (להוציא שבוע ראשון בבית חולים בו אכלה גם סימילאק) עקב דלקת ריאות ירדה לי כמות החלב ולכן ניסיתי סימילאק. הכנתי בקבוק מלא (למרות שבד"כ אוכלת 90- אכלה 120) לאחר כ- 3 שעות התעוררה משינה הקיאה בקשת ואף הייתה אפטית ורדומה. הלכנו לרופאת ילדים אשר ביקשה לראות אם היא מקיאה גם שאוב ואכן ניסיתי לתת לה שאוב והיא הקיאה גם אותו. הפנו אותנו למיון בו עשו בדיקות דם ושתן והכל היה תקין. במהלך השבוע ניסיתי לתת לה תחליפים גם סימילאק וגם מטרנה והיא לא רצתה, הייתה אוכלת 10 20,30 בפעם היחידה שאכלה 60 היא הקיאה את המטרנה לאחר שעתיים. ביום שבת האחרון ניסיתי לתת לה שוב מעט מטרנה היא סירבה ולאחר כמה דקות הופיעה לה פריחה על הפנים אשר עברה לאחר שעה לבדה. גם פה אחות הפנתה אותנו למיון ושלחו אותנו חזרה הבייתה למעקב רופאת ילדים. רופאת הילדים אמרה כי לדעתה זה אלרגיה לחלב והמליצה על נוטרמיגן. בהתייעצות עם רופא ילדים נוסף הוא אמר כי לדעתו זה גישה פשטנית מדיי ובשל העובדה כי סבלה משלשולים לפני כן ומקקי נזלתי לדעתו זה יכול להיות גם תגובה לזיהום אפשרי במערכת העיכול. שאלתי היא כזו - האם אכן זה נשמע כמו אלרגיה לחלב? אם כן איך אפשר לתת נוטרמיגן או פפטי ג'וניור אם הקטנה פשוט מסרבת לאכול את זה..? מגיבה בבכי ופשוט לא מוכנה והאם אפשר לנסות תחליף אחר כלשהו? אשמח לתשובתכם בהקדם:) תודה !

הרופאה שלך צודקת כנראה שיש רגישות לחלבון חלב פרה . את צריכה לתת פורמולה כגון נוטרמיגן או פפטי גוניור תנסי לשים כפית סוכר ענבים בנוטרמיגן או בפורמולה השנייה או תערבבי את החלב אם שלך אם יש לך קצת עם נוטרמיגן או עם השני על מנת שתתרגל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים