תפריט לתינוק שנולד פג

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/07/2015 | 15:04 | מאת: רוני

שלום, התינוק שלי בן 7 חודשים כרונולוגי אך נולד פג והגיל המתוקן שלו הוא 5.5 חודשים. כרגע אוכל בבוקר 180 מל של תחליף חלב, לאחר כשלוש שעות אוכל 200 גרם של פירות (בננה, תפוח, אגס מלון), לאחר כשעתים וחצי/שלוש אוכל 180 גרם של ירקות מעורבבים עם כנפי עוף וחזה הודו נקבה (בטטה, גזר, קישוא, דלעת ותפוח אדמה) ומנסה לתת לן מעט מים בסוף אך בקושי רוצה, לאחר שלוש שעות אוכל 150 מל של חלב אם שאוב ולפני השינה עוד בקבוק של 150 מל חלב אם שאוב. האם זה תקין? האם יש מספיק שומן וברזל באוכל שמקבל? האם אמורה להוסיף קטניות או פחמימות למרק? לדעתי לא עולה מספיק במשקל... תודה! רוני

אני מציעה שתתייעצי עם דיאטנית תינוקות בק"ח כי את לא יודעת אם עולה היטב במשקל את צריכה להוסיף במרק פיחמימות כמו בטטה או תפו"א סה"כ התפריט שלו נראה טוב מאוד

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים