סדר יום.לבני 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/06/2015 | 20:08 | מאת: מורן

אני אמא לתאומים מקסימים בני 10 חודשים. מאז שהתחלנו מוצקים אני די מעוררת כיום הם אוכלים שתי ארוחות בקבוק ושלוש ארוחות מוצקים. הסדר יום שלהם כזה התעוררות ב6 וחצי ואכילת בקבוק 9 שינה בדרך כלל בין שעה לשעה וחצי 10 וחצי פירות ואז אני מקדימה ל12 וחצי מרק כי הם כבר מראים סימני עיפות בערך אחד ורבע שינה עד שלוש וחצי שלוש וחצי מעדן חמש וחצי נשנוש שש מתחילים טקס שינה לפני קריאת הספר בקבוק אחרון הם אוכלים בקבוק בין 120-180 מ"ל ובמהלך היום מרבים בשתיית מים הבעיה היא שהם מגיעים לארוחת הצהריים ולעיתים לא רוצים לאכול בכלל אולי הם שבעים מהפירות ומצד שני אם אני יאחר את הארוחה הם יהיו יותר מדי עייפים ולא יהיה להם כוח לאכול מכפית במיוחד עכשיו שהמליצו לי להתחיל לרסק עם מזלג ולא לטחון רציתי לדעת בערך איך סדר יום בגיל הזה צריך להיות? מבחינת האוכל איך אני צריכה למדוד את האוכל וכמה צריכה להיות כל ארוחה? האם להקדים את הארוחת פירות לשעה מוקדמת נניח לפני שנת הבוקר כדי שיהיו רעבים יותר לארוחת צהריים ומה עושים אם אחד מהילדים מסרב לאכול אוכל שהוא לא טחון היטב ויורק פשוט את האוכל החוצה? אשמח לעזרה מורן

סדר היום בוקר בקבוק 6 בבוקר 9-10 פירות לאחר 3 שעות ארוחה בשרית 16 יוגורט או מעדן 19-20 בקבוק אם רעבים בליילה ומתעוררים עוד בקבוק לכי לפי הצורך שלהם לאכול ולא איך שאת רוצה שיואכלו תמיד שבלבים של אכילת מוצקים הם מתקשים ויורקים ,לא להיכנס ללחץ זה טבעי

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים