לקטוז

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/06/2013 | 12:02 | מאת: רוני

שלום, אני אמא לתינוקת בת שישה שבועות. רציתי לדעת כיצד ניתן לזהות אי סבילות לקטוז, במידה וצבע הצואה הוא צהוב במרקם סביר אבל התינוקת לא שקטה, מתכווצת המון ומוציאה הרבה גזים, במיוחד בשבוע האחרון. האם זה קוליק קשה או רגישות ללקטוז? שקלתי לעבור למטרנה דל לקטוז אך קראתי שלקטוז הוא חיוני להתפתחות הנוח. כמו כן, האם פורמולה דלת לקטוז עלולה ליצור רגישות אצת התינוק לתמיד או שניתן לחזור לפורמולה רגילה אחרי שתקופת הגזים עוברת? תודה

מאוד נדיר שיש רגישות ללקטוז בגיל הזה ולכן סביר להניח שזה קוליק של תינוקות את צריכה להתייעץ עם הרופא ילדים ובמידה וזה בלתי נסבל יתכן שצריך להלחיף את הפורמולה לפורמולהמפורק כמו נוטרמיגן

09/06/2013 | 09:56 | מאת: אמא לנסיכות

האקסטרה קומפורט החדשה של מטרנה, היא ללא לקטוז ומכילה פרוביוטיקה. אני נתתי פורמולה ללא לקטוז בתקופת הקוליק ואח"כ חזרתי בהדרגה לחלבית. זה מאוד הקל על הבייבי שלי, שווה לנסות.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים