בתי בת הארבע מסרבת לאכול אוכל חם

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

02/06/2013 | 15:30 | מאת: אורי

שלום , ברצוני להתייעץ בתי בת הארבע מעולם לא אהבה אוכל חם גם כשהייתה תינוקת אבל במיוחד היום יש לה אוכל מסויים שהיא מסוגלת להסתכל לכיוונו שזה שניצל, קבב, חביתה/ביצה, דג , טונה ופרכיות וגבינה זהו כל עולמה , מה שקורה שבבוקר כל יום בלי לשנות אוכלת שתי פרכיות עם גבינה וזיתים ועד שאני אוספת אותה ב16:00 לא מכניסה לפה שום אוכל שהצהרון מביא (טרי ומגוון) היא לא מעוניינת לטעום אורז, פסטה, קוסקוס, פתיתים שום פחמימה היא לא רזה ואני לא מודאגת כי היא אוהבת דגים בתנור , קוויאר, טונה וכו... אבל בשר וסדר בארוחות לא קיים. אני אובדת עצות מה לעשות כל יום שאני יודעת שעד אחר הצהריים לא תאכל כלום ,וגם כשחוזרים הביתה אל בא בחשבון שתאכל מנה חמה. בנוסף כבר מגיל קטן אם תחושה של משהו לא מסתדר לה בפה או שלקחה ביס אחד יותר ממה שיכולה מייד תקיא את כל התכולה שנכנסה לבטנה.

למרות שאת אומרת שהילדה במצב תזונתי תקין את זקוקה ליעוץ ,צריך לעשות סדר עם האוכל ולעשות תפריט עם המזונות שאוכלת ולהוסיף מולטיויטמין ,פני קודם כל לדיאטנית ילדים בק"ח שלך על מנת לקבל יעוץ

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים