מעבר מבקבוק למזון מוצק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/05/2013 | 05:57 | מאת: ורד

שלום, בתי בת 7 חודשים. מגיל חמישה חודשים התחלתי לשלב אוכל מוצק מרוסק. התחלתי בטעימות והשלמות באמצעות בקבוק. הבעיה היא שאני לא מצילחה שהאוכל המוצק יהפוך להיות ארוחה בפני עצמו. כלומר, היא אוכלת בבוקר מנת פרות, אוכלת כמות מסויימת ( בד"כ מספר כפיות10-20) ואז אני משלימה לה עם בקבוק והיא גומרת בד"כ את כל הבקבוק. אותו דבר אח"כ עם המרק. אני מנסה לא לתת לה את הבקבוק מיד אחרי, אבל זה אומר שהיא לא תאכל מספיק, וכשהיא מפסיקה לאכול את המוצקים היא לא מוכנה להמשיך עם זה. מתחילה לבכות, לעשות תנועות של הקאה, שומרת את האוכל בפה וכו', כלומר אני חייבת להפסיק ולתת לה בקבוק כדי שאדע שאכלה מספיק. מה לעשות? כיצד אוכל להפוך את ארוחת המוצקים לארוחה בפני עצמה מבלי להשלים לה עם חלב??

קודם כל בין 10-20 כפיות זו ארוחה אם את רוצה שתוכל רק ארוחה על תשלימי עם בקבוק לדוגמא נתת פירות חכי 3 שעות ותני את המרק יתכן שתוכל לפחות 150 סמ"ק עם כפית וזו גם ארוחה ובסדר גמור

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים