אלגיה לחלב

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

25/05/2013 | 19:39 | מאת: מורן

בני בן חצי שנה בהנקה מלאה עד היום. סובל מגרוד ואדמומיות בפנים מגיל חודשיים ואובחן כנראה כאסטמה של העור. אנחנו נמצאים בטיפול של דיקור שמסייע ומשפר את מצב הפנים. לאחרונה הוא מסרב לינוק ומעדיף בקבוקים ולכן ניסיתי לשלב מעט מטרנה. נתתי לו פעם ראשונה 40 CC של מטרנה אקסטרא קר. כעבור שעתיים החלו להופיע תופעות של אדמומיות בפנים, גירודים, האוזנים התנפחו ונעשו אדומות והופיעו סימנים שנראים כמו עקיצות על הבטן ועל הגב. בהתייעצות עם רופא במוקד נתתי פנסטיל. אשמח לדעת האם אלו תופעות של אלרגיה לחלב? מה עלי לעשות עכשיו בכדי לשלב לו? יש דרך לבדוק אלרגיה לחלב דרך בדיקות דם?והאם זה עובר במהלך השנים? תודה רבה, מורן

יתכן שזאת אלרגיה לחלב כלומר הוא אלרגי לחלבון חלב פרה ואת צריכה ללכת לאלרגולוג אבל קודם לרופא ילדים ולהפסיק מייד את התמ"ל שנתת בקשר לאוכל או שיקח חלב אם ואם לא רוצה את צריכה לתת לו פורמולה היפואלרגנית כגון נוטרמיגן (ולכן לכי לרופא ילדים קודם ולאחר מכן לאלרגולולג )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים