מעבר למזון מוצק בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/05/2013 | 10:08 | מאת: אתי

נכדתי בת חצי שנה, משקלה 8 ק"ג. עד עכשיו ניזונה מהנקה מלאה ומדי פעם תמ"ל.לא עשינו לה טעימות.התחלנו לתת ירקות, כרגע תפוח אדמה גזר וקישוא.שאלותי: 1.האם אפשר להוסיף עוף בשלב זה או להמתין אחרי מתן הפירות? 2.לגבי דייסה: היא מתעוררת לפחות פעם אחת בלילה כדי לאכול. האם כדאי להתחיל להוסיף דייסה לארוחה שלפני השינה כדי שתישן כל הלילה? אנו חוששים שתעלה יותר מדי במשקל. האם מבחינה תזונתית הכרחי לתת דייסה? ואם כן עם איזו דייסה מומלץ להתחיל? האם אפשר לערבב הדייסה עם חלב אם שאוב? אודה לתשובתכם

כן תתחילו עם עוף עם ירקות ותפו"א ולאחר מכן להתחיל עם ארוחת פירות אין טעם לחכות כי כבר בגיל שצריכה לאכול מזונות משלימים בקשר לדייסה אפשר לתת לה בחלב שאוב לפני שהולכת לישון ככפית בתוך החלב שלה בדרך כלל נותנים קורנפלור נמס

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים