תזונה לתינוק אם מניקה וילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/05/2013 | 14:10 | מאת: יהודית

שלום, 1.הבת שלי כ6 שבועות אחרי לידה, מניקה ויש לה עוד בן בן שנתיים שינק עד גיל שנה וחצי. בשבוע שעבר , בהמלצת חברה, פנתה לייעוץ אצל תזונאי שאיני רוצה לנקוב בשמו, והוא נתן ייעוץ לכל המשפחה על סמך כך שהוא "מרגיש" אותם, וכמו כן השתמש במטוטלת. מהייעוץ הבנתי שהוא אמר להם להמנע מקמח מלא, אלא רק קמח כוסמין ושיפון, מהפירות לאכול רק תמרים ותפוחי עץ, חלב רק עיזים.איני יודעת לגבי השארץ לבתי הצמחונית מאז היותה בת 6, הוא טען שהתינוק הוא בתת תזונה ולכן למענו עליה לאכול פעמיים ביום עוף. 2. שאלתי הינה לגבי הילד בן השנתיים שמונעים ממנו בננות ופסטה שמאד אהב, האם ייתכן לצמצם את התזונה שלו ל 2 פירות בלבד? כמו כן אינו אוכל יותר ברנפלקס בארוחת הבוקר, אלא יוגורט ועגבניה, אשר הבנתי שכרגע אינו אוכל בבוקר, אלא בגן. למזלו, הגננות לא הוגבלו, ושינוי התזונה הוא בבית. 3. התינוק, בעת ההנקה משמיעה קולות מוזרים, ולפעמים אף בוכה תוך כדי, ועלייתו במשקל היא קטנה, הבת שלי לא משתפת בכמה. אני גם חוששת למחסור ב B1 הנמצא בדגנים שנמנעו מהם. האם לחם שיפון מספק את הכמות היומית לאם לתינוק ולילד? רופאת הילדים המליצה להמשיך בהנקה ולא לתת תוספות. יש לציין שהיא אינה יודעת על שינויי התזונה . אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנוגע לתזונה משונה זו . בברכה סבתא מודאגת

מכוון שלא קבלת יעוץ מדיאטן קליני אלא ממרפא אני יכולה רק לכתוב לך שבשום פנים ואופן אין לעשות מה שהמליץ ,הילדים שלך צריכים לאכול כרגיל אחרת עלולים להיות מחסורים תזונתיים חמורים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים