כמויות אוכל בתחילת גמילה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/05/2013 | 01:09 | מאת: אפרת חיים

בני בן 8 ח' שוקל 7 ק"ג. מטופל במרפאת אכילה בשיבא. עם גסטרסטום מגיל 3 ח' אחרי אישפוז ארוך ומורכב בטיפול נמרץ מלידתו. למעשה לא אכל אף פעם דרך הפה. עד שבוע שעבר אכל כ750-800 cc ליום אנחנו מנסים לרווח את הארוחות ביום כדי להתחיל ליצור מנגנון של רעב ולתת לו דרך הגסטרו 100 cc כל 3.5 שעות. כל פעם הארוחה נמשכת כשעה. בלילה נותנים את ההשלמה אבל קשה לו עם העומס ורוב הלילה הוא לא רגוע. איך אני מסתדרת עם השעות והכמויות? כמה לתת? כל כמה זמן (כמה שעות אפשר לתת רצוף בלילה כדי לא ליצור עומס), כמה זמן לחכות מההאכלה הרצופה של הלילה ועד הארוחה הראשונה של היום? האם זה שאני מאכילה אותו דרך הפה בתחילת הארוחה ואז נותנת ארח=וחה מלאה יוצר עומס (הוא לוקח מעט מאוד דרך הפה), איזה מזומות לתת לו כדי שיהיה לו טעים לאכול (מותר לו כל דבר שמותר לילד אחר בגילו) תודה.

04/05/2013 | 17:43 | מאת: כוכבי בריגי'ט

עכשיו שהוא החל לאכול את צריכה לקבוע תור מסודר לדיאטנית ילדים איפה שאת מטופלת על מנת שתעשה סדר עם כמות שצריך לתת דרך הגסטרוסטום וכמות האוכל דרך הפה מגיע לך הדרכה מפורטת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים