לא אוכלת

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/04/2013 | 15:21 | מאת: אולגה

שלום רב, אני אתחיל מכך שבתי בת 5.5 חודשים כרונולוגי ו 4 מתוקן, ניזונה מתמל נוטרילון ללא הנקה. עד לפני 3 שבועות אפשר להגיד שהייתה אוכלת בסדר גמור. הכל התחיל מכל שרצינו להחליף לה לסימילאק כי חששנו מחוסר רכיב lcpufa בנוטרילון החשוב לפגים. כאשר החלפנו היא הפסיקה לאכול הייתה אוכלת בערךך 60 סיסי כל 4 שעות וגם זה בלחץ וכל הזמן הייתה בוכה (אוכלת כיום 180סיסיי), המשכנו עם סימילאק שבוע וחזרנו לנוטרילון. המעבר לא החה חלק והיא המשיכה להתנגד אבל לאט לאט חזרה לעצמה. עכשיו זה נהיה פשוט בלתי ניסבל! היא לא מסכימה לאכול בשום פני ואופן אלא אם היא נמצאת במצב שבו היא רוצה לישון ורק אז היא אוכלת! כל האכלה יכולה לקחת בערך שעה. וכל פעם צריך לנמנם אותה על הידיים כדי שתסכים לאכול וגם לא הכל! שלננו רגישות לחלב ואני כבר לא יודעת מה לעשות, אני נמצאת במצב מתסכל וזה מתבטא בלחץ כלפיה שזה בהחלט לא תורם! אציין שלא משנה מי מהאכיל אותה כך היא תמיד מתנהגת, גם אחרי 5.5 שעות זה כך. ניסינו להגדיל פער בין הארוחות ולחלופין לצמצם לפעמים מצליח ולפעמים לא. מה עושים? האם יכול להיות ריפלוקס סמוי??

הבת שלך פיתחה בעיית אכילה ולכן צריך לטפל :תפני למרפאה להפרעות אכילה לגיל הזה בביתי חולים ,בכל בית חולים קיימת מרפאה לבעיית אכילה . בינתיים עד שתגיעי : תאכילי אותה כל 4 שעות כל ארוחה לא יותר מ15 דקות :מה שאוכלת ב15 דקות לא להשלים ולחכות לפחות 4 שעות ,כך כל יום ולשקול אותה כל חודש

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים