האם יש מקום לדאגה?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/04/2013 | 19:58 | מאת: מיטל

בתי תהיה, ב"ה, בת חצי שנה בשבוע הבא. עד כה ניזונה מהנקה בלבד. לפני שבועיים התחלנו לחשוף אותה לירקות(גזר, תפוח-אדמה ובטטה)והיא אכלה מעט מאוד. נולדה 2800, ובביקור היום בטיפת חלב משקלה-5745. עד כה נאמר לי שהיא קטנה, אך היות והיא נולדה קטנה, אין לי מה לדאוג. היום פתאום נאמר שהיא לא עולה כראוי במשקל לתת לה תוספת של פורמולה או חלב שאוב לאחר ההנקה, ולהתחיל לתת לה עוף וביצים...אני ממש מבולבלת. חשבתי שבשר וביצים זה רק לקראת גיל שנה. אולי לא להניק כל 3 שעות, אלא לפני? במקום לנסות "לדחוף" בקבוק בתום ההנקה? הרי אם היא עוזבת את הציץ , למה שתאכל בקבוק? סליחה על ההודעה הארוכה. אשמח לסדר בדברים.

כדי לא לבלבל אותה תעשי סדר בבוקר הנקה או חלב שאוב לאחר 3 שעות פירות(אם לא אוכלת לפחות 100 גרם להשלים עם הנקה ) ולאחר 3 שעות מרק עם עוף או הודו (אם לא אוכלת לפחות 100 גרם מרק טחון להשלים עם הנקה ) וכל 3 שעות חלב שאוב או הנקה אם לא תסתדרי את צריכה לעשות מעקב צמוד אצל דיאטנית ילדים בק"ח תמשיכי כך חודש ותיראי מה קורה לא לתת ביצים ומוצרי חלב

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים