תחושתיות יתר בפה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

16/04/2013 | 20:47 | מאת: רותי

יש לי הרגשה שלבני יש תחושתיות יתר בפה. הוא בן שנתיים. מאז ומתמיד היה בעייתי באכילה. אני מטופלים אצל דיאטנית כבר חצי שנה. אבל נראה לי שהוא לא אוכל בשל תחושתיות יתר בפה. בימים האחרונים שמתי לב שהוא לועס מזון ואז בשלב מסוים מוציא אותו לעוס מהפה כאילו שאכל משהו שהגעיל אותו, אפילו שוקולד. האם יש איך לטפל בתחושתיות יתר בפה?

תחושתיות יתר מתבטא ברגישות לכל מיני מרקמים של מזונות עד כדי כך הילד לא מסוגל לשים בפה ואוכל פריטים מסויים של אוכל והוא בררן באוכל והרבה פעמים אפשר להראות גם תחושתיות יתר לא רק בפה גם בגוף למשל מדבקות של סוודרים או גרביים מפרעים או חול מפריעה כשי משחק עם חול אם זה המקרה ולא התנהגותי את צריכה לבקש מרפאה בעיסוק מומחת לילדים והפה בק"ח

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים