תזונת תינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/04/2013 | 10:13 | מאת: אנה

שלום! בתי בת 9 חודשים, משקל 8200. סדר היום שלה: 7:30 - דייסת גם וגם כ 200 מ"ל 9:00-10:30 - שנת בוקר 11:00 - פירות - כ 180 מ"ל 13:00 - יוגורט ביו במתיקות מעודנת - 150 מ"ל 13:30-15:30 - שנת צהריים 15:30/16:00 - מרק כ 180 מ"ל 18:15 - דייסת גם וגם 120 מ"ל ישנה מ 18:30 עד הבוקר. כיוון שהולכת לישון מוקדם אין לי אפשרות לרווח את הזמנים בין הארוחות. אם אני מאכילה אותה יותר מאוחר מ 18:00-18:15, כיוון שעייפה מאוד מסרבת לאכול, בוכה, משתעלת ומקיאה.אם אני מקדימה לה את הארוחה לפני שתתעייף אז מסרבת לאכול כיוון שלא רעבה ואם אני מתעקשת אז גם מקיאה. וככה המצב כבר שבועיים עם ההקאות. 1. האם כדאי להוריד לה כמות של כל ארוחה (ל 150 מ"ל לדוגמא)? 2. האם כדאי להחליף את המרק עם היוגורט בזמנים? 3. מה אפשר לעשות כדי שתאכל טוב ולא תקיא? 4. כמו כן, עדיין אוכלת טחון בבלנדר, לא מסוגלת לאכול מעוך במזלג כיוון שמקיאה. באיזה גיל אפשר לנסות לתת לה מרקמים קצת יותר קשים מטחון בבלנדר? תודה!!!

תנסי כך 7 בבוקר תמ"ל עם דייסה כמה שאוכל אוכלת לא ללחוץ שתסיים כי תקיא לאחר 4 שעות 11 פירות כמה שאוכלת אוכלת בלי ללחוץ שתסיים לאחר 3-4 שעות מרק כלומר 14-15 אם הולכת לישון עדיף שתישן ותקום רעבה ותני לה את המרק לאחר השינה לאר 4 שעות בקבוק תמ"ל ואם צריכה עוד בקבוק תמ"ל בליילה שוב עוד בקבוק יוגורט ומוצרי חלב רק בגיל 10 חודשים בקשר לאוכל מוצק תני לה בהדרגה ,תני מרקמים פחות חלקים כגון בננה מעוכה עם מזלג או תפו"א מהוך גם וכו... על מנת שתוכל מרקמים שונים היא צריכה להיות רעבה היא תקיא אם את לוחצת עליה לאכול יותר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים