ברזל והמוגלובין נמוכים מאוד בבן 15 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/04/2013 | 21:33 | מאת: שי

בני בן 15 חודשים, חייכן ופעיל, ללא סימני חולשה או חיוורון. החל מגיל 10 חודשים תוצאות בדיקות הדם מראות על המוגלובין נמוך, ברזל נמוך וכו'. מקבל 12 טיפות ברזל בחודשיים-שלושה האחרונים ללא שיפור במדדים. לא צורך חלב פרה או תה, אוכל מעט בשר יחסית, אוכל ירקות, משקל 9.1 ק"ג. להלן תוצאות הבדיקה האחרונה: ברזל 26 המוגלובין 9.6 RBC 3.86 המטוקריט 29.2% MCV 75.5 RDW 17.7% פריטין 31.8 טרנספרין 255 HEMOLYTIC IND. NORMAL צליאק שלילי דם סמוי בצואה שלילי אשמח לדעת מה יכולים להיות הגורמים התואמים לנתונים שצוינו וכיצד כדאי להמשיך.

16/04/2013 | 22:33 | מאת: כוכבי בריגי'ט

תייעצי עם הרופא שלך ,לדעתי צריך יותר ברזל כ2 טיפות פר ק"ג . בנוסף תני מזונות מועשרים בברזל כמו בקר כל יום ,דייסות מועשרות לתינוקות בכלל אופן אם התיקון לא עוזר תבקשו ללכת לרופא גסטרו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים