מוצרים מקמח/דגנים מלאים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/04/2013 | 12:52 | מאת: טלי

שלום, בתי בת 8 חודשים והיא כבר אוכלת לחם וטחינה מלבד הירקות והפירות. האם אפשר לתת לה את המוצרים האלו מקמח מלא/שומשום מלא או שזה מכביד על הקיבה? האם ניתן גם לתת כבר פסטה מחיטה מלאה? תודה מראש!! טלי

בעיקרון את יכולה לתת אבל מכוון שאת נותנת פירות וירקות ויש בהם סיבים ,אם תוסיפי גם לחם מקמח מלא וגם פסטה זה יותר מידיי ולכן את צריכה לאזן. על תמיסי סיבים יותר מי דיי עליה עדיף לחכות לגיל שנה . לא הכל מקמח מלא (זה גם לא טוב לספיגת הברזל ואני מתכוונת שכאשר נותנים יותר מי דיי סיבים יש חומצה פיטית שנמצאת בסיבים ומונעת ספיגה של ברזל ) ולכן תמיד צריך לאזן

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים