תינוק בן 5 חודשים שסובל מגזים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/04/2013 | 00:23 | מאת: מלי

שלום הקטן שלי בן 5 חודשים וסובל תדירות מכאבי בטן וגזים. במהלך חלק מהארוחות הוא מתפתל מכאבי בטן ואנחנו נאלצים לבצע במהלך ההאכלה הפסקות רבות. הוא אוכל רק תמ"ל וניסינו את רוב הסוגים (תוך התייעצות עם הרופא) כולל תחליפים ללא לקטוז ועם חלבון מפורק. לפני מספר ימים עברנו לסימילאק קומפורט (לאחר שנוטרילון קומפורט לא עזר משמעותית). המצב כרגע הוא שקיים שיפור מסוים אולם עדיין בארוחה או שתיים ביום הוא ממשיך להתפתל ולסבול. בנוסף הוא גם פולט ברוב הארוחות. הוא אוכל לרוב 4 ארוחות ביום בממוצע של 180 לארוחה (עם הסימילאק קומפורט הוא ירד בכמות). אנחנו די אובדי עצות לנוכח המצב, כשברור שתינוק בגיל כזה לא אמור לסבול כך מגזים. הרופא אמר שהמוצא האחרון הוא נוטרימיגן אבל שנמתין בינתיים לראות איך יהיו השבועיים הקרובים. אשמח לקבל דעה בנושא, האם יש סיכוי שהוא אלרגי לחלב וצריך תחליף צמחי ? (משהו שאנחנו מנסים להימנע ממנו) או שאילו היה אלרגי התגובות היו חמורות יותר? תודה...

כעת את לא יכולה לתת תמ"ל צמחי רק בגיל חצי שנה או שתיתני לו פורמולה מפורקת כמו נוטרמיגן ,יתכן שהוא עושה אלרגיה לחלב פרה ולכן לא מסתדר אפשרות לפני הכל שתקטיני כמויות במקום לתת 180 סמ"ק תני 150 סמ"ק תמ"לכל 4-5 שעות

09/04/2013 | 19:00 | מאת: מלי

מדוע ניתן תמ"ל צמחי רק בגיל חצי שנה? ואם אלרגי לחלב פרה האם נוטרימיגן לא כולל חלב פרה? מבחינת כמויות הוא אוכל כעת 180 במהלך 4 פעמים ביום.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים